Ingredienten:
1000 gram spruiten, schoon en gehalveerd
2 uien,
fijngesnipperd
1 paprika in kleine blokjes
200 gram gerookte spekjes
200 gram salami in blokjes
Voor de puree
1,5 kilo kruimige aardappels
500 gram pastinaak
50 gram geraspte kaas
handje paneermeel
Extra nodig: zout, peper,
olijfolie, melk
Bereiding:
Schil de aardappels en de pastinaak en kook ze gaar in water
met een snuf zout.
Zet ondertussen de wok op het vuur en verwarm hierin een
scheutje olijfolie. Voeg de uitjes toe en de spekjes en bak dit tot de uitjes
kleur krijgen en de spekjes ook lekker bruin zijn. Voeg de spruiten toe en roer
even flink om zodat de olie en het vet uit de spekjes als een glanzend laagje
om de spruitjes zit. Voeg de salami toe en ook de paprikablokjes. Zet het vuur
zacht en laat de spruitjes in een kleine acht minuten beetgaar worden. Zorg dat
het niet aanbakt. Anders een heel klein scheutje water toevoegen.
Zodra de aardappels en de pastinaak gaar is kun je ze
afgieten en hier een puree van maken. Breng op smaak met een beetje zout en
peper en maak het smeuig met wat melk. Meer heeft het niet nodig. De pastinaak
maakt de puree al bijzonder genoeg.
Vet een grote ovenschaal in met wat olie. Bestrijk de bodem
met de helft van de puree. Schep het spruiten, salami mengsel over de puree en
druk goed aan. Schep de andere helft puree over de spruiten zodat de schaal
afgedicht is. Strooi wat paneermeel over de schotel en de geraspte kaas.
Zet de schotel in de oven op 200 graden en bak in 25 minuten
mooi bruin. Eet smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten